Γιατί πληρώνται οι ιερείς από το κράτος.

misthos iereon

Με την αφορμή του μισθολογικού θέματος που άνοιξε η κυβέρνηση, πολλοί είναι εκείνοι που χωρίς να ξέρουν τι ισχυεί, άρχισαν πάλι τις μπαρουφολογίες, με το να λένε την ανενημέρωτη άποψή τους, όπως….
΄΄καιρός ήταν να σταματήσει αυτό΄΄ ή ΄΄πεταμένα λεφτά χωρίς λόγο΄΄  ή ΄΄γιατί το κρατος να δίνει εκεί τα λεφτά και όχι κάπου αλλου΄΄  Προτάσσουν ακόμα και το αμίμητο επιχείρημα, πως με τα λεφτά αυτά, το κράτος θα εξοφλούσε τα χρέη του, κλπ
Γιατί πληρώνται οι ιερείς από το κράτος όμως?
Με πολύ συνοπτικό τρόπο παραθέτουμε τα πιο απλά, για να καταλάβουν όλοι όσοι δεν γνωρίζουν το τι ακριβώς συμβαίνει.

Πριν την κατοχή του 40 η πολιτεία αποφασίζει να ρευστοποιήσει την ακίνητη περιουσία των Ι.Μονών. Ό,τι εισπράχθηκε από τη ρευστοποίηση αυτή εγινε καπνός, εξαιτίας του β’ παγκοσμίου πολέμου. Ο πόλεμος δηλαδή ‘εγινε με λεφτά της εκκλησίας!
Με νόμο του κράτους πάλι, η εκκλησία υποχρεώθηκε να παραχωρήσει στο κράτος το 80 τοις εκατό της αγροτικής γης που είχε, με αντάλλαγμα να λάβει κάποια ακίνητα και κάποιο ρευστό σεβαστό για την εποχή. Το κράτος από τη μεριά του δεσμεύτηκε ότι αυτή η απαλλοτρίωση που ενεργουσε θα ήταν η τελευταία και δεν θα υπήρχε άλλη στο μέλλον, ενώ για να μπορέσει να ξεπληρώσει την αξία των ακινήτων που στην ουσία άρπαξε από την εκκλησία, δεσμεύτηκε ότι θα μισθοδοτεί τους ιερείς. Αυτή ηταν η μεγάλη υποχρέωση του κράτους έναντι των μεγάλων παραχωρήσεων γης που έκανε η εκκλησία προς το κράτος τη δεκαετια 1922 – 1932 Δηλαδή επειδή το κράτος αδυνατούσε να καταβάλλει οποιοδήποτε αντίτιμο όπως προέβλεπε η συμφωνία – ο νόμος – συμφωνήθηκε να μισθοδοτούνται επ’αόριστον οι κληρικοί!
Κατάλαβε τώρα ο κάθένας που εκφέρει γνώμη χωρίς να έχει γνώση επί του θέματος,  ότι τα λεφτά των κληρικών δεν τα χαρίζει το κράτος?
Ξοφλάει τα χρέη του προς την εκκλησία, όπως είπε πρόσφατα και ο εξαίρετος Ιεράρχης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.
Παρακάτω παραθέτουμε όλα σχεδόν τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, για την υποτιθέμενη ΄΄τεράστια΄΄΄εκκλησιαστική περιουσία και για το πώς φτάσαμε στη συμφωνία της μισθοδοσίας των κληρικών.

Καλό  θα ήταν οι φίλοι της σελίδας μας να μοιράσουν τα στοιχεία αυτά όπου μπορούν, ώστε να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι την αλήθεια.  Για το άρθρο με τα στοιχεία πατήστε   ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology