Εγκύκλιος Ιεράς Συνόδου – Προτροπή σε πιστούς για rapid test πριν εισέλθουν στην εκκλησία



Μητροπολίτες όμως ζητούν απαγόρευση εισόδου μη εμβολιασμένων πιστών και αργία για ιερείς που δεν κάνουν το εμβόλιο.Προτροπή στους πιστούς να τηρούν «επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας» και να διενεργούν rapid test πριν εισέλθουν στους ιερούς ναούς -εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί- με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου.

Σε αυτήν τονίζεται επίσης πως η τήρηση της υποχρέωσης που έχουν από το Σάββατο οι ανεμβολίαστοι ιερείς, ψάλτες, νεωκόροι κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) θα ελέγχεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια ενώ επαναλαμβάνεται η προτροπή της Εκκλησίας προς το ποίμνιο και τους κληρικούς, να εμβολιαστούν.

Η προτροπή από την Ι.Σ. έρχεται μετά την μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης που εξαιρούσε από την υποχρέωση διενέργειας τεστ τους μη εμβολιασμένους πιστούς σε αντίθεση μάλιστα με την αντίστοιχη πρόβλεψη για άλλες δραστηριόητες σε κλειστούς χώρους.

Η εξαίρεση προκάλεσε ερωτήματα και κριτική από μερίδα πολιτών, κομμάτων ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η εγκύκλιος εκδόθηκε μετά από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και ύστερα από αυτά που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA, η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε.

Το θέμα των μη εμβολιασμών πιστών όμως και ιερέων προκαλεί σοβαρό προβληματισμό και σε πολλούς Μητροπολίτες που μάλιστα φαίνεται να επιζητούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα προστασίας για το ποίμνιό τους. Είτε θέτοντας θέμα θέμα υποχωρητικότητας εμβολισμού όλων την ιερέων είτε δηλώνοντας πως το σύνολο των πιστών θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για να εισέλθουν σε ιερό ναό.

ΠΗΓΗ

1 Σχόλια

  1. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ:
    ΤΡΥΠΙΟ ΠΙΘΑΡΙ ΔΑΝΑΪΔΩΝ, ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
    ΑΙΤΙΑ: ΠΟΛΛΟΙ ΒΑΣΙΒΟΥΤΖΟΥΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology